Acsenzo

Fiscale diensten

Fiscale diensten

De wet- en regelgeving rondom de inkomstenbelasting is voortdurend in beweging. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u niet makkelijk is om deze ontwikkelingen van dichtbij te volgen en dat u zich liever met andere zaken bezig houdt. Het is ons vak om de wet- en regelgeving in de gaten te houden. Voor adviezen over concrete keuzemogelijkheden, zoals de auto van de zaak of de rechtsvorm van uw onderneming bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bij overnames of bedrijfsbeëindiging kunnen wij u adequaat adviseren.


Inkomstenbelasting

Ondernemers met een eenmanszaak of VOF betalen in Nederland via hun inkomstenbelastingaangifte winst over hun bedrijfsresultaat. Daarnaast dienen in deze aangifte de eigenwoning, pensioen- en lijfrente-uitkeringen en spaar- en belegtegoeden te worden opgenomen. Onze belastingadviseurs bewaren over al deze gegevens het overzicht en kijken bij het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting naar fiscale voordelen voor bijvoorbeeld vermogensopbouw en nemen deze met u door. Vanzelfsprekend komt hier ook de aanvraag van toeslagen om de hoek kijken. Indien u in aanmerking komt voor zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget, nemen wij de aanvraag op in uw inkomstenbelastingaangifte, of vragen wij separaat uw toeslagen aan.


Omzetbelasting

Vrijwel alle ondernemers, uitzonderingen daargelaten, hebben te maken met omzetbelasting (BTW). Bent u BTW-plichtig, dan draagt u omzetbelasting af en brengt u BTW die betrekking heeft op uw inkoop en kosten in vooraftrek. U doet dit per maand, kwartaal of op jaarbasis. In sommige situaties, bijvoorbeeld bij de aankoop van een pand of het ontvangen van subsidies, kunnen er specifieke vragen spelen rondom de afdracht van BTW. Bij onze specialisten bent u aan het juiste adres met deze vragen!


Vennootschapsbelasting

Drijft u uw onderneming in de vorm van een besloten vennootschap (BV), dan betaalt u vennootschapsbelasting over uw behaalde resultaat. De wet- en regelgeving rondom de vennootschapsbelasting is complex en termen als de ‘innovatiebox, deelnemingsvrijstelling en fiscale eenheid’ passeren dan de revue. Wij weten hier wel raad mee: met ons advies op het gebied van vennootschapsbelasting en het verzorgen van uw aangifte vennootschapsbelasting, zijn wij u graag van dienst.


Dividendbelasting

Een vennootschap die dividend uitkeert, houdt dividendbelasting in op het uitgekeerde dividend. Ingehouden dividendbelasting is eventueel verrekenbaar met de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Wanneer u met dividendbelasting te maken heeft, leggen wij u graag uit hoe uitkeringen en inhoudingen in zijn werk gaan. Ook kunnen wij u behulpzaam zijn bij uw aangifte dividendbelasting.


Schenkbelasting

U weet het wellicht niet, maar wanneer u een schenking krijgt, moet u daar vaak aangifte van doen en belasting over betalen. Of en hoeveel belasting u betaalt, is afhankelijk van het bedrag van de schenking en van wie u de schenking ontvangt. Voor advies over schenkbelasting en het verzorgen van uw aangifte, kunt u bij ons terecht.


Erfbelasting

U denkt er liever niet over na, maar als u een erfenis krijgt of nalaat, dan krijgt u te maken met erfbelasting. Wij verzorgen aangiften erfbelasting en kunnen u op dit gebied adviseren. Wanneer nodig betrekken wij hierbij één van onze samenwerkende notarissen.

 

Mogen wij óók uw bedrijf helpen?

Bent u geïnteresserd in onze diensten of wilt u gewoon eens ter kennismaking een kop koffie drinken? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op en we ontvangen u graag bij ons op kantoor!

Direct contact opnemen